Hej pa er!

Befinner mig i detta nu pa ett internetcafe pa mitt och Mattias basta kopcentrum i centrala Harare (det var har vi fikade forra veckan). Detta internetet funkar forhallandevis bra, om man sager sahar: man behover inte surfa in pa mobilversionen av Facebook for att fa det att funka...

Vi sitter och vantar pa vara SVENSKA kompisar som bor langt ut pa landet i Zimbabwe. De ar pa storstadsbesok och idag ska vi hanga! Ska bli sa skont att fa dela sina Zimbabwe-upplevelser med nagra som upplever samma saker.
 
Idag pa formiddagen foljde vi med Mattias vardbror till hans kyrka som samlar ca 2000 personer till sina gudstjanster. Full gospelkor, MASSA dans och allt pa engelska. Valdigt bra tycker jag! Annars pa sondagarna har vi varit runt i tre olika kyrkor, alla sma forortskyrkor med mellan 50 och 100 gudstjanstsdeltagare. Nagon har haft en gospelkor (som var grym!!), andra bara ett par tre stycken som leder lovsang (oftast i matchande farger pa kladerna). Men det ar alltid mycket dans och manga Amen som ropas. En del predikar pa engelska, en del pa shona, en del mixar hej vilt och nagon gang var vi pa gudstjanst med en tolk som skrek sa hogt pa shona att den engelska predikan druknade i ljudet.. Manga ganger behandlas man ocksa som en gast, dvs, far sitta pa specialplatser langst fram, blir serverad vatten osv. Kanner mig inte alltid jattebekvam i den sitsen, vem ar jag att blir upphojd? Men for dem ar det ett satt att visa att man ar valkommen. De olika gudstjansterna ar verkligen upplevelser jag ar glad att jag far vara med om, aven fast det kan vara svart att fa ut nagot av gudstjansterna nar alla sanger ar nya och man inte forstar vad predikan handlar om.
 
Snart ska jag fa prata massa svenska tjohooo!